PROJECT: Ranch House
LOCATION:
Ventura, CA
DESIGNER: Joshua Weir, J Weir Masterworks, Inc.

SUMMARY: When the client purchased this house, it was unlivable and planned to be built in phases over the coming 10-15 years. The approach to this project for the design-build team was to respect the previous ranch-style architecture, maintain contextual expression to the neighborhood and create unique spaces to entertain 40-50 people inside a 1,400 square foot residence. So, what has happened so far? A new roof, siding, paint and aluminum windows on the exterior. The front and back yards were scraped to dirt and weathering steel garden boxes were fabricated to connect the family to the neighborhood. The backyard has local drought-tolerant plants sourced from the local hillsides, lighted bocci ball court, custom hardwood benches and a fire pit. On the interior, doors were replaced, all new electrical was installed including 60 LED lights, painting of every surface and crafting hand built-in closets with frosted glass doors. The last phase of the build will be the kitchen and two bathrooms, concluding a project that has profoundly impacted the enrichment of the family’s lives.

 

AWAITING PHOTOGRAPHY